Pula


Smješten na jugozapadnom dijelu Istarskog poluotoka, Pula je šarmantni grad koji mami putnike svojom bogatom poviješću, mediteranskom ljepotom i živom kulturom. Ova obalna draguljica u Hrvatskoj već dugo vremena privlači turiste koji traže savršenu kombinaciju drevne baštine, zadivljujućih krajolika i opuštajuće morske atmosfere. Pridružite nam se dok istražujemo najatraktivnije znamenitosti koje čine Pulu nezaobilaznom destinacijom za svakog putnika. 


Pulski amfiteatar:

Posjeta Puli ne bi bila potpuna bez istraživanja impresivnog Pulskog amfiteatra, jednog od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara na svijetu. Ova veličanstvena građevina koja potječe iz 1. stoljeća n. e. svjedoči o antičkim rimskim korijenima grada. Zakoračite unutra i pustite mašti na volju dok zamislite gladijatorske borbe i kazališne predstave koje su nekada oduševljavale gledatelje. Danas služi kao mjesto održavanja koncerata, filmskih festivala i kulturnih događanja, dodajući moderni dodir njegovoj povijesnoj veličanstvenosti.




Augustov hram:

Uronite u arhitektonsku raskoš Augustovog hrama koji se nalazi u srcu starog dijela Pule. Izgrađen tijekom vladavine cara Augusta u 1. stoljeću pr. n. e., ovaj lijepo očuvani rimski hram služi kao počast deificiranom caru. Divite se složenim korintskim stupovima, elegantnim frizovima i skladnom simetričnosti koja krasi rimski dizajn. Hram sada kuća zbirku drevnih skulptura i služi kao muzej, pružajući fascinantan uvid u prošlost Pule. 




Stari grad Pule:

Prošećite starim gradom Pule i dočekat će vas očaravajući spoj arhitektonskih stilova i povijesnih znamenitosti. Izgubite se u uskim ulicama prepunim živahnih kafića, lokalnih trgovina i slikovitih trgova. Istražite Gradsku vijećnicu, impresivnu renesansnu zgradu ukrašenu venecijanskim zvonikom, ili šetajte duž drevnih gradskih zidina kako biste uživali u panoramskom pogledu na Jadransko more. Živahna atmosfera starog grada, obogaćena mirisom svježe pripremljene kave i smijehom lokalnog stanovništva, istinski je dokaz trajnog šarma Pule.




Brijuni otoci:

Kratka vožnja brodom od luke Pule nalaze se očaravajući otoci Brijuni, nacionalni park i prirodni rezervat. Ovaj arhipelag sastavljen od četrnaest otoka nudi posjetiteljima očaravajući spoj netaknute prirode, povijesnih znamenitosti i obilje divljih životinja. Istražite ostatke rimske vile, divite se prapovijesnim otiscima stopala dinosaura ili jednostavno se opustite na jednoj od skrivenih plaža na otoku. Brijuni su pravi raj za zaljubljenike u prirodu, povjesničare i one koji traže idilično utočište od užurbanosti grada.




Rt Kamenjak:

Za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom, posjet rtu Kamenjak neizbježan je. Smješten južno od Pule, ova divlja poluotoka obala nudi zadivljujuću obalu s kristalno čistim vodama, skrivenim uvalama i dramatičnim liticama. Istražujte raznoliku floru i faunu područja dok hodate ili vozite bicikl duž dobro označenih staza koje vode kroz ovaj prirodni raj. Okupajte se u azurnom Jadranskom moru ili jednostavno pronađite mirno mjesto da uživate u tišini prirode.



 Pula, hrvatski obalni dragulj, nudi očaravajući spoj povijesti, kulture i prirodne ljepote koji će sigurno ostaviti posjetitelje zapanjenima. Od veličanstva Pulskog amfiteatra i Augustovog hrama do šarmantnih ulica starog grada, ova živa destinacija poziva putnike da se vrate u prošlost dok uživaju u privlačnosti modernog primorskog odmora. S dodatnim užicima Brijunskih otoka i rta Kamenjak, Pula zaista nudi iskustvo koje zadovoljava sve interese. Stoga spakirajte svoje torbe, usmjerite kompas prema Puli i krenite na putovanje otkrivanja i čuda u ovom hrvatskom obalnom gradu.


Našu ponudu smještaja u Puli pogledajte na ovom linku: https://www.rovinjadvisor.com/hr/smjestaj?area=pula&%3Bamp%3Bdates=&%3Bamp%3Bfrom=&%3Bamp%3Bto=&%3Bamp%3Bguests=&%3Bamp%3Bs=1