Šampion hrvatskog turizma


Dugogodišnji broj jedan na ljestvici najposjećenijih gradova u Hrvatskoj (uz Dubrovnik) je Rovinj.

Rovinj je već duži niz godina na prvome mjestu po broju noćenja i po broju dolazaka. Toj zavidnoj poziciji svakako pridonosi veliki napor turističke privrede, javnog sektora, privatnih iznajmljivača i obrtnika koji iz godine u godine ulažu u svoje objekte da bi ih podigli na višu razinu kvalitete i na taj način zadovoljili sve veća očekivanja gostiju koji borave u našem gradu. 

Posljednjih osam godina redovito je prvi u Hrvatskoj i premašuje brojku od 3.000.000 ostvarenih noćenja. U Rujnu 2022. i 2023. Rovinj je prvi u Hrvatskoj prešao 4 milijuna noćenja.

Kao i cjelokupna istarska turistička ponuda, tako je i ponuda smještajnih kapaciteta raznolika, bogata i potpuna.

Odlučite li se za smještaj kod privatnih iznajmljivača u Istri, njihovu kvalitetu jedino može nadmašiti nadaleko poznata gostoljubivost Istrijana, Vaših domaćina.

Ovdje možete pregledati ponudu naših smještajnih jedinica.

Turizam je u zadnjih 50 godina tradicionalno uz ribarstvo činio okosnicu gospodarskog razvoja destinacije Rovinj. Obilje prirodnih resursa, zemljopisni položaj područja, blaga klima, more i očuvanim zelenim zaleđem, čini grad Rovinj pogodnim za obitavanje i obavljanje niza djelatnosti.

Idealna lokacija za boravak u zelenilu je upravo park prirode Zlatni rt uz razne outdoor aktivnosti poput bicikliranja po uređenim i označenim biciklističkim stazama, trčanje, šetnja u prirodi, slobodno penjanje. 

Atraktivni sportski sadržaji u samom gradu poput nogometog stadiona, košarkaškog i rukometnog igrališta, tenis tereni na otvorenom i zatvorenom, doprinose da je Rovinj postao idealno odredište za pripremu rekreativaca ali i vrhunskih sportaša.

Osim u ljepotama grada u Rovinju i njegovoj okolici možete uživati u ukusnim tradicionalnim jelima i odličnim istarskim vinima. Rovinjski će Vas restorani privući izborom kreativnih jela od svježe ribe, rakova i školjkaša, istarskog pršuta i sira, tartufa ili šparuga, a uz to ćete svakako uživati u čaši istarske malvazije, chardonnaya, bijelog i sivog pinota ili crvenih vina teran, merlot i cabernet sauvignona.