10 pravila za uređenje apartmana


Kvalitetnu digitalnu prezentaciju, komunikaciju sa gostima (pismeni i usmenu), povezivanje sa prodajnim kanalima prepustite nama.

S obzirom da u današnje vrijeme nije Važna samo konkurentnost cijena i fleksibilnost, u moru široke ponude najbolje se dodatno možete istaknuti upravo uređenjem interijera . 

Uređenje apartmana za turizam nije jednostavno. Moramo odvagnuti koliko ćemo u njega uložiti da bi nam se iznajmljivanje isplatilo. Koliko novca uopće imamo na raspolaganju? Na što posebno obratiti pozornost kod uređenja stana za iznajmljivanje? S toga Vam u nastavku navodimo neke smjernice za uređenje interijera apartmana.


10 pravila za uređenje apartmana


1. Sve su prostorije jednako važne!
Nailaziti ćete na razne preporuke da više pozornosti obratimo na dnevni boravak ili kuhinju (jer se tu svi okupljaju), drugi će pričati o kupaonici , treći o spavaćoj sobi (jer to je mjesto za počinak i opuštanje). A tek terasa (pa to je jedino gostu važno). Zapamtimo, sve su prostorije jednako važne.

2. Ulažimo u praktičan namještaj i opremu!
Prilikom odabira namještaja, ne naguravati divovske komade u prečesto jedva dostatne prostore. Manji, ali praktični komadi namještaja, ostavljaju dojam prostranosti. Danas se kod nas takav namještaj može nabaviti po prihvatljivim cijenama, a dugoročno štedimo novac jer takve komade opreme interijera možemo lako prilagođavati broju gostiju.

3.  Neka bude svjetlo!
Čak i ako je naš apartman prepun prirodnog svjetla, rasvjetna tijela na strateškim mjestima, pridonijet će osjetu ugode. Strateški postavljena rasvjeta koja osvjetljava sve dijelove prostorije, vizualno povećava prostor. Svjetlosnim trikovima možemo naš studio-apartman ili sobu učiniti velikom poput luksuznog apartmana i dodati smještaju dozu glamura.

4. Zavjese su važne!
Zavjese su važne za osjećaj gostoprimstva i doma. Ujedno je to i malo ulaganje kojim možemo pobuditi osjećaj topline i podariti prostoru svježinu. Stari ili prljavi zastori odašilju neugodnu poruku nebrige. Za prostore s manje prirodnog svjetla, odabrat ćemo lagane svijetle zavjese, bez ili sa sitnim uzorkom, dok za prozračnije prostorije imamo širu paletu mogućnosti i igranja s uzorcima i bojama. Izbjegavati napadne šarene uzorke i nećemo staviti žaluzine! Tako bi se gost osjećao kao da u uredu!

5. Kist u ruke!
Farbanje zidova je vjerojatno najjednostavniji i najjeftiniji način da apartmanu dodamo svježinu i osjećaj čistoće. Prljavi zidovi su loša slika o nama kao domaćinima. Preporučujemo svijetle i nenametljive pastelne nijanse. Pri tome ćemo paziti da neutralnost koju želimo postići ne prijeđe u dosadu. Toplinu ćemo dodati detaljima različitih uzoraka, zidnim naljepnicama ili bojama.

6. Tepih!
Osim što donose dekor u prostor, oni su nam ujedno i zaštita podnih obloga, bilo da se radi o laminatu ili o parketima. Ovisno o mogućnostima i željama, odabrat ćemo prikladnu veličinu tepiha, a uzorak i boju prema vlastitim afinitetima. Vodit ćemo računa o materijalima; prirodni materijali su skuplji i to je nepotrebna investicija za apartman u kojem će ga pregaziti stotine nogu. Tepisi od akrila ili polipropilena ne upijaju prljavštinu, a prikladni su i za goste koji imaju problema s alergijama.

7.  Detalji čine razliku
Ne smijemo pretjerati s ukrasima te kombinirati različite stilove samo kako bi popunili prostor. Malo detalja je nužno, ali nećemo sebi otežavati posao čišćenja i pospremanja. Objesit ćemo slike na zidove. Rasporediti vaze (pune po mogućnosti). Razbacati ukrasne jastuke. Dodat ćemo svijetu malo boje i oduševiti gosta detaljima.

8. Zeleno vole svi!
Nemamo vrt, nema problema. Lončanice s ukrasnim biljkama nisu velika investicija, a mogu dodati ljubav našem stanu za iznajmljivanje. Rasporedit ćemo par biljaka po prostorijama, kuhinja i dnevni boravak posebno vole zelenilo. Ni ovdje nećemo pretjerivati; radije ćemo se odlučiti za sitnije biljke koji ne traže puno njege i zalijevanja, a vizualno su atraktivne.

9. Ogledalo, ogledalce...
Ogledalo daje iluziju većeg prostora. To je jeftin trik za odvlačenje pažnje od možda nekih manje atraktivnih površina u apartmanu, sobi ili kući za odmor. Postavit ćemo ih na ugodna i osvijetljena mjesta kako bi produbili prostor i vezu gosta sa svojim privremenim boravištem.

10. Jeftino najčešće nije jeftinije!
Moramo dobro proučiti materijale koje ćemo odabrati prilikom opremanja apartmana. Izabrat ćemo materijale koji se lako održavaju i koji su perivi. Ovo se prije svega odnosi na kauče, stolice, madrace, tuš kabine, čak i podove. Najjeftinije pločice nisu jeftinije rješenje. Sklonije su oštećenjima, a nitko ne želi mijenjati pločice svakih par godina.

Primjer navedenih pravila u praksi: