Restorani i konobe


Planiranje putovanja može biti veoma stresno. Kao turist, ne želite napraviti krivu odluku odlaska na mjesto, iz kojeg ćete se vratiti kući nezadovoljni. Tu smo da Vam pomognemo. U nastavku možete vidjeti kartu, na kojoj su prikazani restorani koje bismo Vam preporučili da posjetite tokom Vašeg odmora u Rovinju. U opisima, uz svaki restoran i konobu, imate par uvodnih rečenica o hrani, lokaciji i svemu što trebate znati o tom restoranu ili konobi.


Konoba Tugurio - nalazi na adresi: Aleja R. Boškovića 5. Velika terasa sa starim rustikalnim stolovima, smještena u hladovini nudi trenutke ugodnog boravka u prirodi. Unutrašnjost Trattorie uređena je u rustikalnom istarskom stilu. Dođite i opustite se u ugodnom domaćem okruženju i svakako kušajte njihove specijalitete: odojak na ražnju s krumpirom pod pekom, janjetina i teletina pod pekom, biftek, riba i meso na gradele, tjestenina sa tartufima te ostala jela.


Konoba Kantinon - nalazi se na adresi: Obala Alda Rismonda 18, u pješačkoj zoni grada Rovinja. Odmah ćete otputovati u prošlost uz neka od najstarijih jela tradicionalne ribarske kuhinje koja se poslužuju jedino u Kantinonu te lokalni ugođaj koji vole mještani i turisti. Ragu od morskih plodova, istarski žgvacet ili obrazi boškarina koji se pripremaju 12 sati pripremljeni su od svježih, lokalnih sastojaka. Velika bačva još uvijek se nalazi u restoranu kao podsjetnik da ste na na mjestu nekadašnjeg vinskog podruma po kojem je Kantinon i dobio ime. Ako sjednete na terasu jedete s pogledom na crkvu Sv. Eufemije i ribarsku luku.


Konoba Veli Jože - nalazi se u ulici Sv. Križa 1, koja se proteže uz more, od velikog pristaništa uzbrdo. Restoran je s vaše desne strane i lako ga je prepoznati po brojnim ukrasima na zidovima blagovaonice. Klimatizirana blagovaonica prima 50 gostiju, a u turističkoj sezoni (ožujak-listopad) ima mjesta i za 50 gostiju vani. Veli Jože nudi vam plodove mora, uglavnom ulovljene u Jadranskom moru oko Rovinja, mesna jela (s roštilja) i specijalitete tradicionalne istarske kuhinje.


Restoran Orca - nalazi se na adresi: Gripole 70. U restoranu orca hrana i atmosefra baziraju se na svježim i domaćim sastojcima koji se kreiraju u skaldu s načelima istarske i mediteranske kuhinje. Od svježih sezonskih namirnica, tipičnim za istarsko područje, pripremaju se jela koja čuvaju okuse karakteristčne istarske kuhinje i mediteranske kuhinje, i pri tome spajaju tradicionalno i moderno. Orca se vodi motivom očuvanja tradicije ali u modernom ruhu, te praćenjem zahtjeva i standarda suvremenog gosta.


Restoran Graciano - nedavno preuređen restoran, s bogatim iskustvom još od 1981. godine, nalazi se u centru grada Rovinja na adresi Obala palih boraca NOR 4 (Valdibora). Na prekrasnoj otvorenoj terasi, sa spojenim pogledom na more i staru gradsku jezgru te uz najljepši zalazak sunca koji uz to dolazi, doživjet ćete najljepše romantične i nezaboravne trenutke. Dugogodišnje iskustvo, vrhunska usluga i odličan izbor domaće svježe hrane i pića pružit će Vam osjećaj sigurnosti i užitka. Vlasnik restorana g. Gracijano također je dobitnik «Zlatnih ruku» najvećeg obrtničkog priznanja Bill, te medalje grada Rovinja za gospodarska postignuća.


Konoba Jure - nalazi se na adresi: Cademia ul. 22. Konoba Jure, smještena u Rovinju, obiteljski je objekt koji poslužuje autohtonu istarsku kuhinju. Restoran ima ugodan i gostoljubiv ambijent, savršen za ležeran obrok s prijateljima ili obitelji. Raspon cijena je prihvatljiv, a kvaliteta hrane opravdava cijenu. Konoba Jure nalazi se na nekoliko minuta hoda od centra mjesta, što je čini lako dostupnom za turiste. Neka od jela koja se ističu na jelovniku su tjestenina s plodovima mora u kojoj su pljukanci (domaća istarska tjestenina) sa svježim škampima i dagnjama te biftek s tartufima. Od pića imaju izbor lokalnih vina, uključujući malvaziju i teran, kao i klasične koktele poput Negronija i Aperol Spritza.


Restoran La Perla - nalazi se na adresi: Ul. Egidia Bullessicha 2. Restoran La Perla u Rovinju je restoran s desetljetnom tradicijom, koji nudi raskošnu hranu u prekrasnom ambijentu. Posjetitelji mogu očekivati izvanrednu hranu, ljubazno osoblje i pažljivo uređen prostor koji pruža posebno iskustvo.