Trail and Trekking


Rovinj, Hrvatska, nudi raznolik izbor staza i mogućnosti za planinarenje. Smješten uz istarski poluotok, ovaj obalni gradić idealno je okruženje za ležerne šetnje i zahtjevna planinarenja. Staze vijugaju kroz bujne mediteranske krajolike, nudeći zapanjujući pogled na Jadransko more. Bilo da istražujete park šumu Zlatni rt ili razvedenu obalu, Rovinj pruža zadivljujuće iskustvo trekkinga usred prirodne ljepote hrvatske obale.


Predlažemo dvije staze:

  1. 401 Sunčana obala grofa Hüterotta
    • vodi oko starogradske jezgre do gradske tržnice i nastavlja u smjeru Rovinjskog Sela, prolazeći kraj crkvice sv. Tome i konjičkog kluba Haber, namijenjena je cjelodnevnoj šetnji ili poludnevnom trčanju.
  2. 402 Začudni reljefi Limskog kanala
    • vodi do Limskog kanala, zaštićenog kao krajobraz i posebni rezervat u moru. Riječ je o potopljenoj kanjonskoj dolini u kršu čija vegetativna raznolikost te bogatstvo morske flore i faune predstavljaju jedinstvenu ekološku rijetkost. More se u zaljev uvlači u dužini do čak 12,8 kilometara, a od obala zapadne Istre Limski zaljev nastavlja se u Limsku dragu i proteže u središte poluotoka u dužini od gotovo 40 km. Nastavljajući stazom stižemo do vidikovca iznad strmog brda.